Basisschool De Kruudwis, een "TROTSE school!"
Welkom op de pagina van groep 3

Het leren lezen en schrijven staat  centraal in groep 3.
We leren lezen met de methode lijn 3
Ouders vragen vaak wat ze thuis kunnen doen om het lezen te stimuleren. Laat vooral zien dat lezen leuk is. Lees de kinderen voor of lees samen een boek. Laat de kinderen merken dat je lezen belangrijk vindt !


 
Natuurlijk zijn er nog andere  vakken, zoals rekenen, verkeer , muziek, tekenen, knutselen en gym. Ook proberen we er regelmatig op uit te gaan om de wereld om ons heen te ontdekken. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor de kinderen open in groep 3! 


Inoefenen en verwerken van leerstof gebeurt niet alleen meer met werkbladen of werkboeken. Dit doen we ook dagelijks co÷peratief, met beweging of met behulp van ICT-middelen.

Kinderen leren zelfstandig te werken met behulp van een werkbrief. Hierop staan taken die ze in een bepaalde periode moeten maken. Ook staan er keuzetaken op die de kinderen mogen maken als ze klaar zijn met hun andere taken. Zelfstandigheid wordt ook op andere manieren gestimuleerd. Bijvoorbeeld bij de lunch: de kinderen poetsen hun eigen tafel als ze klaar zijn.

Op woensdag en vrijdag hebben de kinderen gym. We lopen dan naar de sporthal. Dit jaar gaan de kinderen op woensdag met alle groep 3 leerlingen  ( en onderwijs assistent ) en op vrijdag met de eigen groep naar de gymzaal. 
Op vrijdagmiddag heeft groep 3 vanaf 12 uur vrij.

Hartelijke groet van de kinderen van groep 3 en Meester Emil